Orange Wood's Ashrikk

VIRTUAALIHEVONEN

Kuvat: © VRL-02207 ja VRL-14628, Aikuisrakennekuvan line © Tea

Virallinen nimi: Orange Wood's Ashrikk

Kutsumanimi: Ashrik

Sukupuoli: ori 

Rotu: Arabialainen täysiverinen

Säkä: 151cm

Väri: musta, oej psk, mtj vsk

Syntynyt: 01.05.2016, Kanada

Ikääntyminen: 6v, ​KATT

Rekisterinumero: VH17-003-0005, #PKK1951

Omistaja: Kookos VRL-14268

Kasvattaja: Orange Wood Ranch, VRL-02207

Koulutustavoite: VaA, 120cm, CIC3

 

Ashrikk kilpailee porrastetuissa, tilanteen voi tarkastaa hevosen VRL-profiilista.

Jälkeläiset

00.00.0000 Ei vielä ketään

Sukutaulu

i. Amural el Krihh ox

prn, 150cm, lännenratsastus

ii. Amurahe el Krihh ox ​evm.
rn, 151 cm, yleispainotteinen

iii.  Tsu el Grael ox evm., m, 152cm

iie. Dominia ox evm., rn, 150cm

ie.  Shiva el Krihh ox evm.
m, 149 cm, yleispainotteinen

iei.  Feryel el Krihh ox evm., m, 150cm

iee. Cazzire ox evm., m, 150cm

e. Shalia ox

PP-MVA, PKK-V, VIP MVA, Fn, KTK-II, Bronze Premium

m, 153cm, esteratsastus

ei. Nabya Kirat ox evm.

m, 154cm, kouluratsastus

eii. Izz al Din ox evm.

eie. Ra'fah al Qadr​ ox evm.

ee. Shadhiyah Zahrah ox evm.

matkaratsastus & kouluratsastus

eei. Al Hakam oxevm.

eee. Bahiyah ox evm.

Sukuselvitys

ei. Nabhya Kirat on komea ja laadukas, suomalaissyntyinen arabiori. Väriltään se on musta ja 154cm korkea. Nalleksi kutsuttu ori kilpailee kouluratsastuksessa Helppo A sekä Vaativa B luokkia kansallisella tasolla. Nuorempana ori kilpailu myös kenttäratsastuksessa edellisen omistajansa kanssa, ja pärjäsikin lajissa oikein hyvin. Mutta nykyinen omistajansa ei hurjemmasta menosta ole kiinnostunut, vaan tyytyy kilpailemaan kouluratsastuksen parissa, jossa ori on selvästi rauhallisempi kuin esteillä ja maastossa. Kisaelämän ohella ori on vaikuttanut myös suomalaisessa arabihevosjalostuksessa. Nallella onkin jo hieman alle neljäkymmentä jälkeläistä, joista yhdeksän oria on kantakirjattu isänsä tavoin I-palkinnolle arabihevoskantakirjaan. Kantakirjattuja tammoja orin varsoissa on toistaiseksi viisitoista. Tammat ovat pääosin II- ja III-palkittuja kahta I-palkittua tammaa lukuunottamatta. 

 

ee. Shadhiyah Zahrah on hyvin kaunis kimo tamma, joka hoitaa yksityishevosen virkaa Keski-Suomessa. Tamma on ruotsin tuonti ja kilpailee tällä hetkellä Suomen matka-ratsastuksen maajoukkueessa pärjäten lajissa varsin hyvin. Saraksi kutsuttu tamma on luonteeltaan oikein kiltti ja rohkea. Se on kaikinpuolin mukava käsitellä ja ratsastaa. Matkakisojen lisäksi Sara on osallistunut muutamaan koulu- ja estekilpailuun ja etenkin koulupuolella se on napannut kivasti ruusukkeita. Esteetkin tammalta luonnistuu, mutta koulu on näistä kahdesta tamman bravuuri. Sara on kantakirjatamma, ja palkittu II-palkinnolla. 

eii. Izz al Din on myös suomalaissyntyinen, oikein hyvän mallinen, mutta jo iäkäs arabiruuna. Iivoksi kutsuttu ruuna kilpaili aikoinaan esteratsastuksen parissa 100cm luokkia vaihtelevasti menestyen. Kisaelämän alkutaipaleella silloinen ori ei niittänyt mainetta haastavan luonteensa takia, ja joutuikin muutaman eri omistajan ajaksi kiertoon. Viimein Iivolle löytyi asiantunteva koti, jossa se pääsi vihdoin näyttämään taitonsa, ja voittojakin alkoi kertyä kilpakentiltä. Iivo oli orina uudella omistajallaan muutaman vuoden jättäen jälkeensä kaksi varsaa. Myöhemmin tuli-luonteinen ori ruunattiin ja käytöskin muuttui hiljalleen tasaisemmaksi. Ruunavuosinaan Iivo jatkoi vielä kilpailuelämää muutaman vuoden ajan, kunnes joutui jättäytymään pois jalkavaivan vuoksi. Sittemmin Iivo on viettänyt ansaittuja eläkepäiviä rennossa ratsastuskäytössä, edelleen oikean ja viimeisen omistajansa hoteissa. 

eie. Ra'fah al Qadr oli hyväsukuinen, ruunikko arabitamma, joka saapui Virosta suomeen 5-vuotiaana. Virossa asuessaan tamma ehti kilpailla juniori-ikäisen nuoren tytön kanssa kouluratsastuksen Helppo A-luokkia usein sijoittuen. Kilttiluonteiselle tammalle oli kuitenkin muita suunnitelmia kisaelämän sijasta, joten tamma muutti välittäjän kautta Länsi-Suomeen arabikasvattajalle. Suomeen saapuessaan tamma kisasi muutaman vuoden kouluratsastuksessa ennen Suomalaiseen arabijalostukseen siirtymistään. Tamma kantakirjattiin myös Suomessa II-palkinnolle ja varsoja se sai kaksi. Surullisesti tamman elämä jäi kuitenkin hyvin lyhyeksi sen kuollessa toisen varsansa varsomiseen.


eei. Al Hakam on rauhallinen, hieman ruunamainen ori, joka on kiertänyt show-kehien lisäksi myös paljon kisa-areenoita. Ori on myös kokeillut matkaratsastusta pärjäten lajissa kohtalaisesti, mutta päälaji oriilla on esteratsastus. Esteradoilla ori hyppää leikiten 110cm luokkia ja on oikea ratojen mestari. Se ei tietääkseni ole kertaakaan jäänyt ilman ruusuketta, ja se kertoo paljon. Näyttelyistä ori on myös saanut hyviä lausuntoja ja on voittanut muutaman kerran isommat show-näyttelyt. Kantakirjaan ori pääsi jo nuorella iällä saaden II-palkinnon. 

eee. Bahiyah on entinen ratsastuskouluhevonen Ruotsista. Tamma on luonteeltaan kiltti mutta hieman säpäkkä, joten se ei montaa vuotta ratsastuskouluelämää ehtinyt viettää. Muutettuaan yksityiskäyttöön uudelle omistajalleen Pohjois-Ruotsiin tamma aloitti pikkuhiljaa kilpailemisen kenttäratsastuksen helpoissa luokissa. Menestys on ollut vaihtelevaa, mutta suurimmaksi osaksi kilpailut on sujuneet hyvin. Tällä hetkellä Bahiyah on varsalomalla ja jatkaa siitostamman virkaa vielä toisen vuoden, jonka jälkeen siirtyy taas hiljalleen kisakentille. Bahiyah on III-palkinnon kantakirjatamma.

© Emän sukuselvityksen kirjoittanut Shalian maahantuoja Viiru

PKK-näyttelyt

23.12.2016 - KTK-tilaisuus - KTK-III - tuom. Anne

08.05.2016 - Hirttivaara - tamma & varsa - tuom. Annúndwen 
"Emä on todella sanoinkuvaamattoman kaunis. Varsaa kuvataan sivulla venkuravarsaksi ja tässä kehityksen vaiheessa näyttää vähän olevan. Varsa on vielä nuori, joten kasvaessaan ja kehittyessään siitä varmasti tulee oikea komistus."

Muuta

01.04.2018 - Yläkokko Tie tähtiin, esteet 80cm- 1/25

Varustekaappi
Päiväkirja

08.05.2016 - 31.01.2017 Vanhat tekstit © VRL-02207

02.01.2018 Ikioma arabiori?

16.01.2018 Ashrik muuttaa Lehtovaaraan

24.01.2018 Maastoilua

29.01.2018 Snorkkeli unohtui talliin

15.04.2018 Voittolaukka

Eläinlääkärinlausunnot

10.1.2018: Lihaksikas, komea ori, läpäisi kotiintulotarkastuksen puhtaasti, ei mitään negatiivista mainintaa. Taivutuskoe ja kuvat ok.

el. Kati Viuhkola

1.2.2017: Lihakset ovat lähteneet kehittymään hyvin ja huolellinen treeni on tuottanut toivottuja tuloksia. Kaikki elintoiminnot OK, kaviot hyvät.

16.09.2016: Ashrikille suoritettu myyntitarkastus. Erinomaisessa kunnossa oleva nuori hevonen, kasvanut oikeinpäin, kaviot laadukkaat. Hyvä karva, elintoiminnot ja puhtaat askellajit. Rokotettu.

03.05.2016: Pontevan oloinen varsa, jolla on kirkas katse ja eloisat korvat. Sydänäänet melko heikot, mutta tuskin tarkoittaa mitään vakavaa. Otetaan huomioon seuraavien tarkastusten yhteydessä. Silkkinen karva ja hyvänoloiset kaviot, keuhkot ja muut elintoiminnot normaalit. 

Tekstit ajalta 3.5.2016-1.2.2017 kirjoittanut el. Yvonne J. Flatter VRL-02207

Purple Amethyst 2015-2018.

Rekisteröity VRL tunnuksella AMET5539

Tämä talli on virtuaalitalli ja sen kaikki hevoset ovat virtuaalihevosia.

Kookos VRL-14628

kookoksen91@gmail.com

Ethän kopioi materiaalia luvatta.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now